Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vrouw overleden na ernstig geweldsincident in Appingedam; 23-jarige man aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Appingedam - In een woning aan de Broerstraat in Appingedam heeft maandagavond 4 april een ernstig geweldsincident plaatsgevonden. Hierbij is een 30-jarige vrouw uit Appingedam om het leven gekomen. De politie heeft een 23-jarige man uit Haarlem aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer en de verdachte elkaar kenden.

Aanhouding politieagent handboeien

De politie kreeg rond 19:30 uur een melding van een verdachte situatie. Ter plaatse bleek het te gaan om een ernstig geweldsincident. Kort na de melding is in de Broerstraat een verdachte aangehouden. Omdat er mogelijk nog een andere verdachte in de woning zou zijn, is het arrestatieteam ingezet. Zij hebben de woning doorzocht en troffen geen andere personen aan.

In de woning werd een overleden vrouw aangetroffen. Zij is vermoedelijk door het geweldsincident om het leven gekomen. Uitgebreid onderzoek moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is geweest.

Forensisch onderzoek

De verdachte zit vast en wordt verhoord. In en rond de woning is maandagavond forensisch en tactisch onderzoek verricht. Ook dinsdag vindt er nog onderzoek plaats in de woning en wordt er buurtonderzoek verricht. Het onderzoek moet duidelijk maken wat er precies in de woning is gebeurd en wat daar aan vooraf is gegaan.

Mogelijke getuigen

De politie heeft gisteren met meerdere mensen gesproken, maar mogelijk heeft u informatie en heeft u dit nog niet met ons gedeeld. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor ons onderzoek. U kunt contact opnemen met de door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken. 

Update 5 april 18:30 uur: Het slachtoffer is een 30-jarige vrouw uit Appingedam. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar. Het onderzoek is nog volop gaande. Deze update is in bovenstaande tekst verwerkt.