Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie doet grote geldvangst in drugsonderzoek

Gepubliceerd op:

Hengelo - De recherche heeft een nieuwe vangst gedaan in het onderzoek naar het drugslab dat in juli 2021 in Boekelo werd ontdekt. Tijdens een doorzoeking in een woning in Hengelo op woensdag 6 april vonden agenten bijna 100.000 euro aan contanten. Het geld is in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat criminelen het geld verkregen hebben door de productie en/of de handel in drugs. Er is geen verdachte aangehouden, maar de politie sluit niet uit dat het onderzoek en deze nieuwe vangst leiden naar nieuwe verdachten.

inval, instap, spookbewoning, ondermijning, geld, briefgeld, 50 euro, witwassen, ypenburg, den haag, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Na de vondst van het drugslab in Boekelo in juli 2021, startte de politie een onderzoek. Naast twee aanhoudingen in het drugslab, werden in januari van dit jaar twee nieuwe verdachten aangehouden. De twee 32-jarige Hengeloërs zitten nog vast op verdenking van betrokkenheid bij de productie en de handel in harddrugs. Bij de doorzoeking van hun woningen vonden agenten 16kg cocaïne en 10.000 xtc pillen. Het onderzoek naar het drugslab wordt voortgezet.

Vermoeden van een drugslab? Meld het!

Drugslabs zijn letterlijk levensgevaarlijk. We kunnen ze effectief aanpakken als mensen hun oren en ogen goed openhouden en verdachte situaties bij ons melden. Heb je het idee dat er je buurt een drugslab zit? Zie je verdachte auto’s of mensen bij een schuur of loods? Bel altijd de politie! Dat kan via 0900 8844, maar ook 100% anoniem via 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

^FjB

 

Zie voor meer informatie over dit onderzoek:

https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/23/09-twee-verdachten-aangehouden-bij-groot-drugslab-in-boekelo.html

https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/25/02-hengelo-politie-houdt-twee-mannen-aan-voor-produceren-en-handel-in-drugs.html