Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Geschminkte verdachte gezocht overval Kerkstraat Hilversum

Dinsdagochtend 9 augustus is een winkel aan het pleintje in de Kerkstraat in Hilversum overvallen. De verdachte ging er met buit vandoor. Gelukkig raakte er niemand gewond.

politielint

Op het moment van de overval was de winkel nog gesloten. Wel waren al twee personeelsleden aanwezig die voorbereidingen aan het treffen waren. Rond 8.30 uur werd er aangebeld. De medewerkers deden de deur open voor een man met een mondkapje op. Er ontstond een worsteling en de overvaller slaagde erin om de twee medewerkers te overmeesteren en een geldbedrag buit te maken. De man vertrok lopend, vermoedelijk in de richting van het Noordse Bosje / Bussummerstraat.

De geschrokken medewerkers belden direct de politie. Inmiddels heeft een sporenonderzoek plaatsgevonden en is er een buurtonderzoek gehouden. Ook worden camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. De politie is op zoek naar mensen die de man hebben zien lopen of wellicht weten wie hij is.

Signalement

  • De verdachte is ongeveer tussen 1.85-1.90 meter lang en heeft een donkere huid
  • Zijn gezicht had hij voorzien van wit/grijze schmink
  • Hij had baardgroei
  • Hij droeg zwarte kleding met daaroverheen een geel hesje
  • Hij liep op werkschoenen en had een zwarte sporttas bij zich
  • Voorafgaande aan de overval droeg hij een mondkapje, hij vertrok zonder mondkapje en was te zien dat zijn gezicht geschminkt was.

De politie komt graag in contact met getuigen van de overval of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via Meld Misdaad Anoniem melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op politie.nl