Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

UPDATE: Verdachte meldt zich in onderzoek naar schennispleging in trein tussen Buitenpost en Groningen

Laatst gewijzigd op:

Buitenpost-Groningen - Op donderdagavond 28 juli tussen 21:30 en 21:50 uur vond er een schennispleging plaats in de trein op het traject Leeuwarden-Groningen, tussen Buitenpost en Groningen. Een 22-jarige vrouw uit Groningen werd het slachtoffer van deze schennispleging. De verdachte heeft zich, na verschillende getuigenoproepen, op vrijdagochtend 19 augustus bij de politie gemeld.

Omstreeks 21:30 uur stapt de vrouw in Buitenpost in de trein en gaat op een vierzitsplek zitten. Tijdens deze treinrit ziet zij dat de man tegenover haar aan zijn geslachtsdeel zit. Het slachtoffer schrok hiervan en sprak de man hier direct op luide toon op aan. Zij ging daarna ergens anders in de trein zitten. Toen de man de trein verliet, liep hij richting het centrum van Groningen.

Op vrijdag 19 augustus heeft een man die voldoet aan het signalement zich gemeld bij een politiebureau in Groningen. Hij is verhoord en blijft verdachte in dit ondezoek. De politie zal proces-verbaal tegen hem opmaken. 

Deel uw informatie met de politie

De afgelopen dagen hebben we verschillende getuigenoproepen gedaan. Wij bedanken iedereen die met ons mee heeft gedacht.