Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verkeersongeval: automobiliste rijdt door

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Op de Ode-brug heeft maandagmiddag rond 15.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobiliste en vier fietsers. De automobiliste is na de aanrijding doorgereden. De vier fietsers, twee mannen en twee vrouwen raakten hierbij gewond. De politie is op zoek naar de automobiliste.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van deze aanrijding en heeft inmiddels een aantal getuigen gesproken.  Ter plaatse is forensische onderzoek gedaan en de fietsen van de slachtoffers zijn overgebracht voor sporenonderzoek.

De recherche is bezig met het opsporen van de automobiliste. Zij kan zichzelf ook melden bij de districtsrecherche Centrum-Noord via tel.nr. 0900-8844.

De fietsers zijn allen afkomstig uit Amsterdam. Een van hen, een 60-jarige man, werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen.

Getuigenoproep
De politie heeft een aantal mensen gesproken, maar is nog op zoek naar getuigen die de aanrijding hebben gezien en nog niet met de politie in contact zijn geweest. De aanrijding vond plaats op de Ode-brug bij de verkeerslichten op het fietspad, tegenover Starbucks.
Getuigen worden vriendelijk verzocht zich te melden bij de districtsrecherche Centrum Noord: dat kan ook via onderstaand tipformulier. 

 

2022160740