Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Schietincident in Sittard, zeven aanhoudingen

Laatst gewijzigd op:

Sittard - Vrijdagavond rond de klok van 18:00 uur ontving de meldkamer van de politie meerdere meldingen van een schietincident in Sittard. In de Sittardse wijk Ophoven werden in de straat Ophoven door omstanders knallen gehoord. Na onderzoek door collega’s ter plaatse, bleek er geschoten te zijn door een bewoner van het pand. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Zeven personen zijn aangehouden.

Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD

Update 28 augustus 2022: inmiddels zijn alle verdachten weer op vrije voeten. Uit onderzoek is gebleken dat er met een nepvuurwapen geschoten is. 

Update 27 augustus 2022: de twee personen die vanwege het belemmeren van collega's zijn aangehouden, zijn inmiddels weer op vrije voeten. De overige vijf personen - de bewoner en de vier personen betrokken bij het conflict - zitten nog vast. Het onderzoek loopt nog. 

Conflict

Aan het schietincident ging een conflict vooraf. De bewoner van het pand heeft daarbij geschoten en is later hiervoor aangehouden. Vier personen vluchtten vervolgens in twee auto’s weg. Later zijn vier personen – drie mannen en een vrouw – in de Sint Jorisstraat aangehouden. Hun rol en betrokkenheid bij dit incident wordt onderzocht. Met wat er geschoten is, wordt op dit moment ook onderzocht.

Omstanders

Vlak na het incident zijn twee omstanders aangehouden. Zij zijn niet betrokken bij het schietincident, maar werden aangehouden omdat zij collega’s belemmerden hun werk te doen. 

De politie doet in de omgeving verder onderzoek naar dit incident. Dit zal nog de hele avond duren. Zo worden door de collega’s van de recherche en forensische opsporing woningen doorzocht en vindt er een buurtonderzoek plaats.

Informatie en beelden

Heeft u meer informatie of (camera)beelden? Deel deze informatie dan met ons. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-6070. Camerabeelden of ander beeldmateriaal kan via politie.nl/upload met ons gedeeld worden.

Bel met de politie

0900-8844

Bel met de Opsporingstiplijn

0800-6070