Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Snelkrakers laten enorme ravage achter bij juwelierszaak

Inbrekers hebben bij een snelkraak bij een juwelierszaak in Oisterwijk een enorme ravage achtergelaten. In Bureau Brabant, maandag 5 september aanstaande, beelden van de daders. Dan gaat een nieuwe reeks van het opsporingsprogramma van start. Daarin ook een geval van cybercrime in Haaren. Verder worden de resultaten van het afgelopen seizoen bekend gemaakt.

Snelkraak juwelierszaak Oisterwijk

Inbrekers slaan maandag 20 juni 2022 omstreeks 04.30 uur toe bij een juwelierszaak aan de Dorpsstraat in Oisterwijk. Ze maken sieraden buit en laten een enorme ravage achter. De daders staan op beeld. 

De inbrekers verschaffen zich de toegang door aan de voorzijde het hek omhoog te krikken en daarna de glazen toegangsdeur met een moker te vernielen. Hierna slaan ze met een hamer enkele vitrines in. Ze graaien zoveel mogelijk sieraden bij elkaar en stoppen die in tassen en verlaten daarmee weer via de voorzijde de winkel. Ze laten een deel van het gereedschap achter en gaan er op een scooter vandoor. Op een parkeerplaats aan de van Kemenadestraat in Oisterwijk wordt enkele dagen later een armbandje aangetroffen dat afkomstig is van deze inbraak

Pinpasfraude in Haaren

Een 79-jarige man uit Haaren werd in april van dit jaar slachtoffer van bankpasfraude. Hij gaf nietsvermoedend zijn bankpas en die van zijn vrouw en de pincodes aan een nep bankmedewerker mee, nadat hij eerst door zogenaamd iemand van de bank was gebeld met een onzinverhaal. De pinner staat op beeld.


De bejaarde man werd op de huistelefoon gebeld door een man die vertelde dat hij van de Rabobank was. De bankmedewerker gaf door dat zojuist iemand geprobeerd had om een flink geldbedrag van de rekening van het slachtoffer af te schrijven maar dat die transactie door hem geblokkeerd was. Het was nu echter wel noodzakelijk om de bankpassen te vervangen.   De aangever moest zijn bankpas en die van zijn vrouw inclusief de pincodes in een envelop doen, die vervolgens door vermoedelijk een handlanger werd opgehaald. Het slachtoffer kreeg al snel een slecht gevoel over de situatie waarna hij zijn dochter informeerde en de rekening werd geblokkeerd. Er waren echter al aanzienlijke bedragen opgenomen.

 

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.