Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Onderzoek gestart naar opgehangen vlag met hakenkruis langs de A1 bij Stroe

Afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag 6 augustus op zondag 7 augustus, is er langs de A1 bij Stroe een vlag met een hakenkruis opgehangen. Naast het viaduct was ook een kleine bermbrand ontstaan, doordat autobanden in de brand zijn gezet. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen.

voorbeeldillustratie

Agenten waren ook snel ter plaatse om poolshoogte te nemen bij het viaduct. De vlag is toen direct verwijderd en meegenomen voor nader onderzoek. Het ophangen van een vlag met een hakenkruis is strafbaar. We nemen deze kwestie zeer serieus. De recherche brengt momenteel alle informatie, waarover zij beschikt, in kaart om onderzoek te doen naar de eigenaar van deze vlag en wie deze vlag heeft opgehangen. Daarbij wordt ook gebruikgemaakt van camerabeelden. Het onderzoek is in volle gang. Daarin houden we alle scenario’s open.

Informatie delen met politie
We komen graag in contact met personen die tips hebben over de incidenten van afgelopen weekend. Mochten mensen iets gezien en of gehoord hebben, dan vragen wij hen dat te delen met ons. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden, denk bijvoorbeeld aan dashcambeelden. Contact opnemen kan door te bellen met 0900- 8844. Daarnaast is het ook mogelijk om tips en informatie te delen via het onderstaande tipformulier. 

Liever geheel anoniem tippen, dat kan uiteraard ook. Contact opnemen kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

2022359273