Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Geweldsincident in Amersfoort

Laatst gewijzigd op:

Amersfoort - Bij een geweldsincident zaterdagochtend 17 december in Amersfoort raakten twee personen gewond, waaronder een politieman.

Die nacht werd politie gevraagd om op de Hof in Amersfoort te ondersteunen bij een groep van personen die moeilijkheden veroorzaakten. Daarbij ontstond een incident waarbij een agent (40 jaar) en een van de betrokken personen betrokken waren. Een 38-jarige man uit Utrecht, raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar een ziekenhuis en daar opgenomen. Een tweede verdachte een 38-jarige man uit IJsselstein werd eveneens aangehouden. Hij voldeed niet aan bevel of vordering om te vertrekken en was dronken. Hij werd later die nacht met enkele bekeuringen weer heengezonden. De 40-jarige agent kon zijn dienst hervatten.

Omdat de 38-jarige verdachte bij zijn aanhouding gewond raakte, onderzoekt de rijksrecherche het geweldsgebruik van de politie. Dat is overigens gebruikelijk indien er meer dan gering letsel bij geweldsgebruik door de politie ontstaat.