Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Veel aanrijdingen door gladheid in Noord-Holland

Laatst gewijzigd op:

Noord-Holland - De politie Noord-Holland heeft zondagavond tussen 21.00 en 23.00 uur ongeveer dertig meldingen van aanrijdingen ontvangen. Het merendeel te wijten aan de gladheid en met uitsluitend materiele schade.

Logo op uniformjassen

De snelweg A4 bij Hoofddorp werd rond 21.15 uur door Rijkswaterstaat enige tijd afgesloten na meerdere verkeersongevallen. Op de Jongkindlaan in Alkmaar verloor een bestuurder de macht over het voertuig reed een auto een garagebox in. Flinke schade was het gevolg; niemand raakte gewond. Ook op de Pampusstraat in Purmerend botste een voertuig tegen een garagebox. Deze was gelegen onder een flatgebouw. De auto ging door de bakstenen heen. Niemand raakte gewond.

Op de N208 bij Santpoort sloeg een voertuig over de kop. De inzittenden zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel en raakten niet gewond. Een bestelbusje ging te water in de Leidsevaart in Haarlem. De bestuurder wist net op tijd uit de auto te springen en op de kant te blijven. Een berger heeft geprobeerd het busje uit het water te takelen, dit is niet gelukt. Maandagochtend zal de berger met groter materiaal het opnieuw gaan proberen.

Na middernacht nam de gladheid af en daarmee ook het aantal ongelukken.