Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overval woning Minervaplein. Tieners met vuurwapen bedreigd, geslagen en vastgehouden.

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Afgelopen zondagavond, 18 december 2022, heeft er een overval in de woning plaatsgevonden aan het Minervaplein in Amsterdam-Zuid.

Omstreeks 21:45 uur weten twee verdachten zich de toegang te verschaffen tot de woning. In de woning bevinden zich op dat moment vier tieners. Deze worden met een vuurwapen bedreigd, geslagen en tegen hun wil in de woning vastgehouden. De verdachten maken diverse goederen buit en laten de tieners geschokt achter. Na een tijdje alarmeren ze de politie. Forensische specialisten hebben sporenonderzoek gedaan en de recherche heeft deze heftige zaak in onderzoek.    

Getuigenoproep 
De politie komt graag in contact met getuigen. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden. Zie onderstaande knoppen. 

BVH nr: 2022270635