Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt explosie bij shishalounge

Gepubliceerd op:

Tilburg - Bij een shishalounge aan de Heuvel is in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 december 2022 omstreeks 02.00 uur een zwaar explosief ontploft. Er raakte niemand gewond. Wel is er veel schade aan het pand. Zo is de glazen pui aan de voorzijde volledig vernield en is het hele kozijn ontzet. De politie stelt een uitgebreid rechercheonderzoek in. De eigenaar van de zaak heeft aangifte gedaan.

De shishalounge bevindt in het uitgaanscentrum op de hoek van de Heuvel en de Heuvelstraat. Er waren op dat moment geen mensen in het pand aanwezig. De eigenaar sloot de zaak rond 01.30 uur. Door de explosie sprongen ook alle ruiten van de appartementen boven een nabij gelegen kledingzaak. Daar waren wel bewoners thuis die hevig zijn geschrokken. Een van hen vertelde dat de intensiteit van de explosie zo groot was geweest dat ze uit bed werden geblazen.

Onderzoek
Een explosievenverkenner van de politie kwam ter plaatse.  De ontploffing is volgens deze deskundige veroorzaakt door een zwaar explosief. Medewerkers van de Unit Forensisch Onderzoek  zoeken gericht naar sporen. Rechercheurs doen buurtonderzoek en kijken naar camerabeelden.

Oproep
Heeft u iets gezien dat mogelijk bruikbaar is voor de recherche, belt u dan met 0900-8844 zaaknummer 2022341914. Anoniem u informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.