Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt zeer grote brand Gorredijk

Laatst gewijzigd op:

Gorredijk - Donderdagavond heeft er een zeer grote brand gewoed aan de Kerkewal. Hierbij zijn twee panden volledig verloren gegaan. Meerdere huizen moesten worden ontruimd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en roept mensen op die iets hebben gezien zich te melden.

Voorzijde brandweerauto

Update drie verdachten aangehouden, politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit

Afgelopen dagen zijn drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de zeer grote brand in Gorredijk. Het gaat om drie minderjarigen uit Gorredijk. De verdachten worden gehoord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie roept mensen op die betrokken zijn geweest bij deze brand of meer weten om zich te melden bij de politie.

Het onderzoek naar deze brand in Gorredijk gaat verder. We hebben dankzij getuigenverklaringen al waardevolle informatie binnengekregen. Heeft u nog informatie zoals camerabeelden uit de omgeving die mogelijk kunnen ondersteunen bij dit onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 – 6070. Of gebruik het online tipformulier hieronder. 

De brand brak rond 20:30 uur uit in een leegstaand pand aan de Kerkewal. De brand sloeg over naar een tweede pand en de brandweer schaalde al snel op naar ‘zeer grote brand’. Voor een goede afstemming tussen de verschillende hulpdiensten is opgeschaald naar GRIP 1. Er moesten in de omgeving van de Kerkewal diverse huizen worden ontruimd. Rond 00:00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven en konden de bewoners weer terug naar hun huizen. Er raakte gelukkig niemand gewond. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. De recherche en de Forensiche Opsporing zullen vandaag (sporen)onderzoek doen op de locatie van de brand. Ook wordt er onderzocht of er sprake is van brandstichting.

Getuigen gezocht

Was u rond het tijdstip van de brand in de buurt en is u iets opgevallen? Of heeft u kort voor of na de brand iets verdachts gezien in de buurt van de Kerkewal? Neem dan contact op met de politie. Ook als u over camerabeelden beschikt uit de omgeving van de Kerkewal ontvangen we die graag. U kunt uw informatie doorgeven via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken. Hier kunt u ook beelden uploaden.