Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Alblasserdammer (77) aangehouden in onderzoek naar schietincident Kinderdijk

Gepubliceerd op:

Alblasserdam/Limburg - Op 5 december, einde middag is in Limburg een 77-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in Kinderdijk. Daarbij raakte in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december, een 74-jarige man ernstig gewond. Zijn toestand is nog altijd onveranderd. Een groot team van rechercheurs onderzoekt sindsdien wat zich die nacht precies heeft afgespeeld in de woning aan de Puntweg. Getuigen blijven welkom.

Alblasserdammer (77) aangehouden in onderzoek naar schietincident Kinderdijk

Het incident vond die nacht rond 00.30 uur plaats toen beide slachtoffers lagen te slapen. Eén of meer daders drongen de woning binnen, waarna het schietincident plaatsvond. De man werd getroffen en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. In de woning was ook een vrouw aanwezig; zij bleef ongedeerd. De dader(s) gingen er daarna in onbekende richting vandoor.

Er werd direct een groot onderzoek opgestart. Die inspanningen leidden tot de aanhouding van de Alblasserdammer. De rechercheurs gaan verder door met het onderzoek om er achter te komen wat er precies is gebeurd.

Ondanks dat er nu een aanhouding is verricht, blijft de informatie van getuigen daarom belangrijk. Is u die avond, daarvoor of daarna iets opgevallen? Deel het dan alstublieft met ons, Ook beelden van bewakingscamera, deurbelcamera of dashcam zijn zeer welkom. U kunt het met ons delen via onderstaande mogelijkheden.