Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee minderjarige jongens opgepakt voor beroving Purmerend

Laatst gewijzigd op:

Purmerend - Dinsdag 6 december rond 12.30 uur vond een beroving plaats op de Doplaan. Woensdagochtend 7 december heeft de politie twee 16-jarige jongens uit Purmerend buiten heterdaad aangehouden voor dit incident. Zij zijn meegenomen voor verhoor en zitten nog vast.

overval

Het 15-jarige slachtoffer uit de gemeente Wormerland fietst op de Doplaan als twee jongens hem roepend vragen om de tijd. Hij pakt zijn telefoon om te kijken hoe laat het is. Op dat moment duwen en slaan ze het slachtoffer en beroven ze hem van zijn telefoon.

Een oplettende getuige alarmeert direct de politie. De agenten maken nog een zoekslag maar treffen de twee verdachten niet meer aan. Uit een ingesteld onderzoek heeft de politie vanmorgen alsnog twee verdachten kunnen aanhouden.

De politie zoekt nog naar mogelijke getuigen. Heeft u iets gezien of beschikt u over beelden? Neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Beeldmateriaal kunt u uploaden via onderstaand tipformulier. De recherche zet het onderzoek naar de straatroof voort.

2022255731