Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update; aanhoudingen WK wedstrijd Marokko-Spanje

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Ondanks alle inspanningen voorafgaand aan de wedstrijd Marokko-Spanje, waarin maximaal de verbinding is gezocht, moet worden geconcludeerd dat de sfeer snel is verpest door onruststokers en relschoppers.

Er werd met (zwaar) vuurwerk gegooid, op auto’s gesprongen en meerdere vernielingen gepleegd. Deze geweldplegingen en andere openbare ordeverstoringen vonden met name plaats in stadsdeel West. Hier werd door de Mobiele Eenheid opgetreden waarbij meerdere aanhoudingen werden verricht. 

Aanhoudingen
In totaal heeft de politie tien aanhoudingen verricht waaronder drie minderjarige personen. De personen worden verdacht van vernieling, het bezit van (zwaar) vuurwerk, het gooien van (zwaar) vuurwerk naar hulpverleners en het tonen van een vals identiteitsbewijs. Acht van hen zijn inmiddels heengezonden, twee verdachten zitten nog vast voor verhoor.

Gedragsaanwijzing
Van de acht verdachten die op vrije voeten zijn, hebben zeven een gedragsaanwijzing van het Openbaar Ministerie ontvangen. Deze aanwijzing houdt in dat zij voor, tijdens en na de wedstrijd Marokko- Portugal, die zaterdag om 16.00 uur zal worden gespeeld, thuis dienen te zijn en dat de politie hier actief op controleert. Als blijkt dat een verdachte niet aanwezig is, zal overleg met de officier van justitie plaatsvinden inzake de vervolgstappen tegen deze persoon.

Voorbereiding
Daarnaast bereidt de politie zich ook dit keer weer voor op de wedstrijd van aankomende zaterdag en zal wederom op alle scenario’s zijn voorbereid. Echter hoopt de politie dat de supporters er na de wedstijd een normaal feestje van kunnen maken zonder ordeverstoringen.