Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vijftien verdachten aangehouden wegens openlijke geweldpleging

Laatst gewijzigd op:

Dinteloord - In Dinteloord op het Raadhuisplein zijn 15 verdachten aangehouden nadat er explosieven naar een handhavingsvoertuig gegooid werden. In de bus zaten medewerkers van de gemeente Steenbergen. Zij deden aangifte.

Een en ander vond plaats omstreeks 18.15 uur. Een groep jongeren stak zwaar vuurwerk af en gooide op een zeker moment ook explosieven naar en onder de bus. Doordat de explosieven tot ontploffing kwamen beschadigde het voertuig. Een van de medewerkers is naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek. De politie werd in kennis gesteld en kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Ook naar de politievoertuigen is zwaar illegaal vuurwerk gegooid. Uiteindelijk werden de vijftien verdachten aangehouden.

De verdachten, allemaal mannen, zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en hebben daar de nieuwjaarsnacht doorgebracht. Ze komen allemaal uit Dinteloord en variëren in leeftijd tussen de 13 en 33 jaar. Ze zitten nog vast en worden zaterdag gehoord.

De recherche heeft de zaak in onderzoek. Door de politie worden, onder andere, camerabeelden bekeken. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Veilige publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

Update 3 januari 2022: 

Alle 15 verdachten die waren aangehouden in Dinteloord tijdens Oud&Nieuw zijn op last van de Officier van justitie in vrijheid gesteld. Ze blijven nog wel verdachte en moeten zich nog beschikbaar houden voor aanvullende verhoren.