Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Verloop jaarwisseling politie Oost-Brabant

In de eenheid Oost-Brabant heeft de jaarwisseling geleid tot een aantal incidenten. ‘Het was voor ons een drukke nacht, met veel meldingen van overlast, maar gelukkig geen extreme escalaties’ zegt eenheidschef Wilbert Paulissen. Hieronder de belangrijkste incidenten op een rij.

Uniform arm

Brandstichting gasverdeelstation Oss
Rond 00.30 uur ontstond brand bij een gasverdeelstation aan de Berghemseweg in Oss. Uit voorzorg zijn negen woningen ontruimd. De brandweer liet het vuur gecontroleerd uitbranden. Samen met de energiemaatschappij is het hen gelukt om het gas af te sluiten zonder dat de inwoners van Oss zonder gas kwam te zitten. Nadat het vuur rond 04.30 uur was gedoofd werd een begin gemaakt met herstelwerkzaamheden én het politieonderzoek.

Wij gaan in deze zaak namelijk uit van brandstichting. Wij zoeken dan ook getuigen die ons meer kunnen vertellen. Heb je iets gezien of gehoord? Of heb je info of camerabeelden die ons kunnen helpen bij het onderzoek naar de brandstichting? Deel die dan met ons via 0900-08844 o.v.v. registratienr. 2022000249. Liever anoniem? Dat kan door 0800-7000 te bellen.

Brandstichting woning Berghem
Vanochtend brak er brand uit in een woning aan de Molenstraat in Berghem. De woning brandde vrijwel volledig uit. Gelukkig waren de bewoners niet thuis. Maar als de brand was overgesprongen naar andere woningen in omgeving had het heel anders kunnen aflopen. Ook in deze zaak vermoeden wij dat er sprake is van brandstichting.

Heb je iets gezien? Of heb je informatie die ons kan helpen? En heb je een camera en woon je - of bevond je jezelf  - in de buurt of (nabije) omgeving van de woning? En heb je daardoor relevante info over deze brand? Meld dat dan bij ons o.v.v. registratienr. 2022000588 via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Alle tips en informatie zijn zeer welkom!

Zware mishandeling Helmond
Een 17-jarige jongen uit Helmond werd vanochtend rond 05.45 uur in zwaar gewonde toestand aangetroffen op de Barrierlaan in zijn woonplaats. Hij bleek niet aanspreekbaar te zijn en is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen zijn vermoedelijk het gevolg van een geweldsincident en wij denken dan ook dat de jongen het slachtoffer is geworden van een zware mishandeling. Rechercheurs doen sporen en – buurtonderzoek. Ons onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

Wij komen heel graag in contact met mensen die dit onderzoek verder kunnen helpen.
Heb je iets gezien of gehoord? Of heb je misschien camerabeelden? Bel dan 0900-8844 of  anoniem via 0800-7000. Vermeld als je belt het registratienummer: 2022000390.

Waarschuwingsschoten gelost in Eindhoven
Onze collega’s in Eindhoven zagen zich vannacht genoodzaakt twee waarschuwingsschoten te lossen op de Julianastraat om een man met een mes aan te houden. Volgens een melding zou de man dreigend gedrag vertoond hebben met het mes naar omstanders. Het gaat om een 48-jarige Eindhovenaar. Het mes is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.  

Lees hier meer over vuurwapengebruik door de politie.

Agente tegen het gezicht getrapt in Erp
Een 16-jarige jongen uit Erp verzette zich vannacht kort na de jaarwisseling hevig tegen de politie. Hij is aangehouden voor bedreiging en belediging van de agenten op de Erptse Heuvelberg. Tijdens zijn aanhouding trapte hij een agente tegen het gezicht. Zij liep daardoor lichte verwondingen aan haar gelaat op. De agente deed aangifte tegen hem. De verdachte zit vast en wordt uitgebreid gehoord over de zaak.

Vuurwerk richting hulpverleners gegooid in Eindhoven
In Eindhoven werd de brandweer door een groep jongeren gehinderd bij het blussen van een brand aan de Edisonstraat. Zowel naar de brandweer als onze collega’s is vuurwerk gegooid. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond, maar het had veel erger kunnen aflopen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Geweld tegen hulpverleners
Geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners wordt niet getolereerd. Als er doelbewust vuurwerk wordt gegooid en/of ander geweld wordt gebruikt richting hulpverleners of burgers, riskeer je hen (levensbedreigend) te verwonden. Vervolging voor (poging tot) zware mishandeling of (poging tot) doodslag kan het gevolg zijn.

Meer weten over geweld tegen politie en hulpverleners? Lees het hier.

Goede preparatie
Onze  eenheidschef Wilbert Paulissen kijkt terug op een drukke nacht:’ Veel meldingen van overlast, maar we waren goed geprepareerd en waren er snel bij. Dat heeft er aan bijgedragen dat mijn collega’s en andere hulpverleners relatief veilig huiswaarts konden keren.’