Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Mannen aangehouden voor handel in drugs

Gepubliceerd op:

Eindhoven/'s-Hertogenbosch - We hielden donderdag 13 januari twee mannen aan voor de handel in en productie van drugs.

Aanhouding stockfoto

De politie in Eindhoven draaide al wat langere tijd een onderzoek naar een 31-jarige man uit Polen die in de stad verbleef. Toen deze man donderdag zijn auto pakte en vertrok werd hij dan ook gevolgd door collega’s. Deze zagen hem uiteindelijk met enkele tassen een huis in ’s-Hertogenbosch binnen gaan en later met een andere tas weer naar buiten komen.

De man kreeg even later op de snelweg A2 een stopteken en bij een doorzoeking van zijn wagen werd de tas aangetroffen. Daarin bleken enkele kilo’s amfetamine te zitten. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen.

Hennep

Daarop werd besloten om ook enkele doorzoekingen te doen. Onder andere in de woning in Eindhoven waar de verdachte tijdelijk verbleef en het huis in ‘s-Hertogenbosch waar hij eerder naar binnen was gegaan. In Eindhoven werd niets aangetroffen. In de woning in ’s-Hertogenbosch vonden de collega’s in een afgesloten kamer een kleine hennepkwekerij met ongeveer 20 planten. Ook werden enkele liters vloeistof aangetroffen. Dit betreft mogelijk amfetamineolie en wordt verder onderzocht. In het huis werd een 37-jarige man aangehouden.

Beide mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.