Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man weigert blaastest en mishandelt agent

Gepubliceerd op:

Rijnsburg - De politie hield vrijdagavond 14 januari op de Floris Versterstraat een 20-jarige Rijnsburger aan nadat de man weigerde mee te werken aan een blaastest en vervolgens een agent mishandelde en zijn politiemotor vernielde.

aanhouding, losmaken boeien, boeisleutel, Foto: Korpsmedia politie

Rond 23.00 uur zag de agent de 20-jarige bestuurder zijn auto parkeren op de Floris Versterstraat. Omdat de man mogelijk onder invloed was, hield de agent hem staande en vorderde hem mee te werken aan een blaastest. Dit weigerde de 20-jarige Rijnsburger en hij ontstak daarna in woede en begon de agent meerdere malen te slaan en te schoppen. Met behulp van pepperspray probeerde de agent de verdachte onder controle te krijgen en hem zo te kunnen aanhouden. Voordat de pepperspray zijn werking had, duwde de verdachte de politiemotor omver waardoor deze beschadigd raakte. Niet veel later arriveerden meerdere agenten ter ondersteuning en kon de 20-jarige man naar het politiebureau worden vervoerd. De verdachte zit op dit moment vast. De agent raakte bij het incident lichtgewond.

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.