Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

16-jarige jongen overleden door schietincident aan de Sinderenstraat

Op zondagavond 16 januari heeft er een schietincident plaatsgevonden in een woning aan de Sinderenstraat in Amsterdam Zuidoost. Hierbij is een 16-jarige jongen komen te overlijden. Er zijn drie minderjarigen verdachten aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak

Detailopname surveillancewagen

Rond 19.15 uur komt er bij het Operationeel Centrum een melding binnen van het schietincident aan de Sinderenstraat. Meerdere hulpdiensten worden opgeroepen en begeven zich naar de woning waar een 16-jarig slachtoffer zou liggen met één of meerdere schotwonden. Er is direct eerste hulp verleend aan het slachtoffer, maar rond 20.20 uur is het slachtoffer komen te overlijden. In de woning waren nog twee minderjarige jongens aanwezig. Zij zijn aangehouden en zitten op dit moment vast. Een derde verdachte heeft zich enige tijd later gemeld bij een politiebureau. Ook hij is minderjarig en zit op dit moment nog vast. Het is onbekend wat er zich in de woning precies heeft afgespeeld.

De recherche is druk bezig met het onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets bijzonders gezien in de omgeving van de Sinderenstraat rond het tijdstip van het schietincident en heeft u nog niet met de recherche gesproken? Laat het onder dan weten. Dit kan ook via onderstaande tipformulier.