Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zet onderzoek na aanhouding 34-jarige Belg en aantreffen overleden jongen voort

Laatst gewijzigd op:

Breda - In aansluiting op de berichtgeving over de aanhouding van de 34-jarige Belg in Meerkerk en het aantreffen van de overleden vierjarige jongen bij Neeltje Jans het navolgende:

Politieauto bij Koudekerke

De Nederlandse politie heeft een rechercheteam geformeerd met twintig politiemensen. De 34-jarige Belg is in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van de vierjarige jongen. Het onderzoek van de Nederlandse politiemensen richt zich op hetgeen de verdachte in Nederland heeft gedaan. Daarbij proberen de rechercheurs te reconstrueren waar zij geweest zijn en eventueel verbleven hebben. De Belgische speurders zetten in België ook het onderzoek voort, waarbij zij ook personen verhoren.

Stoffelijk overschot

Hoewel de officiële confrontatie nog niet heeft plaats gevonden wijst alles erop dat het aangetroffen stoffelijk overschot van de vermiste vierjarige Belgische jongen is. Hij werd maandagavond 17 januari 2022 op aanwijzing van de aangehouden verdachte gevonden. Het stoffelijk overschot zal om de doodsoorzaak vast te stellen middels een scan, schouw en sectie verder onderzocht worden

Verder onderzoek

Er is ter plaatse bij de vindplaats een uitgebreid forensisch sporenonderzoek ingesteld. Ook is een woning in Koudekerke bij het onderzoek betrokken. Het gaat om een adres dat de verdachte bezocht heeft. De bewoner is door de politie gehoord.