Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Meisje (14) overleden, verdachte aangehouden

Gepubliceerd op:

Leiden, Hazerswoude-Rijndijk - In verband met het aantreffen van een overleden meisje van 14 jaar dat op oudjaarsdag op de Melchior Treublaan werd gevonden, hield de politie vrijdag 31 december een 32-jarige verdachte uit Leiden aan. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven kwam, de rol van de nu aangehouden verdachte wordt onderzocht. In verband met het onderzoek is de politie dringend op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer, afkomstig uit Hazerswoude-Rijndijk was donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. Hierop werd door de politie een onderzoek opgestart en is op verschillende locaties tevergeefs naar het meisje gezocht. De volgende ochtend, vrijdag 31 december, kwam omstreeks 09.20 uur de melding dat een groepje sporters in een speelparkje aan de Melchior Treublaan het slachtoffer had gevonden. Het meisje was toen al overleden.

Beperkingen
De politie zette de omgeving af en startte direct een onderzoek. Het bleek dat het om het vermiste meisje ging. Zoals gebruikelijk is bij het aantreffen van een overleden persoon, is vervolgens onderzoek gedaan. Op het moment dat het vermoeden van een mogelijk misdrijf sterker werd, is voor het onderzoek een Team Grootschalige Opsporing, onder leiding van een officier van justitie samengesteld. Het onderzoek leidde naar het bekend worden van de identiteit van de nu aangehouden verdachte. De verdachte zit in beperkingen, dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Op maandag 3 januari zal de 32- jarige verdachte worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Getuigenoproep
Het onderzoek naar het overlijden van het slachtoffer is in volle gang. Heeft u iets gezien of gehoord of meer informatie dat het onderzoek kan helpen, dan komt de politie graag in contact met u. U kunt hiervoor bellen met de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook kunt u via onderstaande knop het tipformulier invullen.