Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding Troelstrakade

Gepubliceerd op:

Den Haag - Bij de aanhouding van een aantal verdachten van een bedreiging op de Troelstrakade heeft de politie woensdagmiddag 19 januari twee waarschuwingsschoten gelost.

Detail afzetlint

Rond 15:30 uur kwam er een melding binnen dat meerdere personen een vrouw op de Binckhorstlaan hadden bedreigd. Daarbij zou een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zijn getoond. Op basis van de door de melder doorgegeven signalementen werd later op de Troelstrakade een auto klemgereden. Omdat het vermoeden bestond dat de verdachten een vuurwapen bij zich zouden dragen, besloten de agenten de BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV-methode) toe te passen. Een van de verdachten reageerde niet op instructies, waarop de agenten waarschuwingsschoten losten. Daarbij raakte niemand gewond. Twee personen konden worden aangehouden. Bij doorzoeking van de auto werden geen wapens gevonden en werden de verdachten heengezonden.

BTGV-methode
BTGV staat voor BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten. Deze methode wordt ingezet als er een vermoeden is dat een verdachte een wapen bij zich draagt. De procedure om gevaarlijke verdachten, die in een auto zit, aan te kunnen houden op een veilige manier bestaat al lang. De verdachte wordt met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en zo aangehouden.