Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man met verward gedrag opgepakt

Gepubliceerd op:

Goirle - Met moeite hebben agenten woensdag een man met verward gedrag aangehouden. Een agent liep daarbij gekneusde ribben op.

Stockfoto pepperspray

Op woensdag 19 januari 2022 om 15.15 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum, een man zou in de buurt van de Wittendijk rondlopen en met een stoeptegel dreigen./ Ook sprong hij voor langsrijdende auto’s. Een motoragent was als eerste ter plaatse en had meteen een confrontatie met de man, hij sprong uit het niets voor de 60 km/u rijdende motor. De agent moest al zijn rijkunsten toepassen om de man niet te raken, om de geparkeerde auto’s niet te raken en om zelf niet te vallen. Dat lukte met moeite. Toen zag hij dat de man, die hij herkende als een overlast gevende buurtbewoner, enkele malen hard met zijn hoofd tegen een lantarenpaal sloeg. Daarna rende hij weg. De agent achtervolgde hem te voet.

Aanhouding

De agent zag dat de man enkele keren voor langsrijdende auto’s sprong. De bestuurders konden ternauwernood een aanrijding met hem voorkomen. Daarna rende hij een supermarkt in. Toen hij daar weer naar buiten rende kwam het tot een confrontatie tussen de man en de agent. De man viel de agent in volle vaart met gebalde vuisten aan. Die kreeg een harde stoot op zijn borst wat, naar later bleek, enkele gekneusde ribben opleverde. De agent probeerde de man onder controle te krijgen en spoot met pepperspray. De verdachte rende weer weg met de agent achter hem aan. In een fietsenwinkel kwam het weer tot een worsteling tussen de man en de agent maar toen arriveerden toegesnelde collega’s en werd de man aangehouden. De 20-jarige inwoner uit Goirle is in een speciale ophoudkamer voor mensen met verward gedrag ingesloten en er wordt bekeken welke zorg hij moet krijgen. De agent heeft zich bij een dokter gemeld die de gekneusde ribben constateerde.