Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Kat aangetroffen in dichtgeplakte doos: wie heeft info?

Laatst gewijzigd op:

Purmerend - De politie kreeg zondag 16 januari een melding van de dierenambulance dat er een kartonnen wijndoos was aangetroffen op een bankje bij de Barcelonahaven, met hierin een levende kat. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de kat of over het dumpen van deze kat.

Een voorbijganger zag de doos staan en hoorde hier miauwgeluiden uit komen.  Met behulp van een omstander werd de dierenambulance ingeschakeld. In de doos zat een zwart kat met witte pootjes [zie foto's]. De kat heeft geen chip, dus het is niet bekend wie de eigenaar van deze kat is. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek getuigen, naar de eigenaar van deze kat én naar diegene(n) die deze kat in een doos heeft/hebben gedumpt.

Wie heeft informatie over deze kat?
De dierenpolitie houdt er ook rekening mee dat de kat of door de eigenaar, of door anderen daar is neergezet. Graag komt de dierenpolitie dan ook in contact met iedereen die informatie heeft over:
* de doos waarin de kat is gevonden (zie foto)
* de kat: zwart van kleur met witte voetjes en witte snorharen

Mensen die zaterdag 15 of zondag 16 januari iets gezien hebben in de omgeving van de Barcelonahaven in Purmerend, of die iemand daar hebben zien lopen met de doos zoals hieronder op de afbeelding vermeld is, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met ons.

Heeft u informatie? Belt u dan a.u.b. met de politie in Purmerend of met de dierenpolitie, of laat een tip achter hieronder bij de button 'geef uw tip'

 

Zaaknummer is 2022010688