Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Cocaïnewasserij aangetroffen in bedrijfspand in Noord

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Een inbraakmelding leidde zondagochtend 23 januari 2022 tot de vondst van een cocaïnewasserij in een bedrijfspand aan de Draaierweg in Amsterdam-Noord. Vijf personen konden worden aangehouden. De recherche doet nader onderzoek, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Cocaïnewasserij aangetroffen in bedrijfspand in Noord

Agenten nemen rond 6.00 uur - na een inbraakmelding - poolshoogte op het dak van een fietsenwinkel. Vervolgens zien ze over aangrenzende daken twee mannen rennen. Hierop volgt een korte achtervolging waarbij beide mannen van het dak springen en daarbij gewond raken. Het duo, mannen van 30 en 42 jaar, kan daarop in de directe omgeving van het pand worden aangehouden. De agenten zoeken op de daken verder en komen bij een openstaand dakluik uit waar een sterke chemische geur uitkomt. Binnen treffen ze een opstelling die vermoedelijk als locatie voor het verwerken c.q. versnijden van drugs wordt gebruikt. De aangetroffen verdovende middelen - een nog nader te onderzoeken hoeveelheid verwerkte en onverwerkte cocaïne -  zijn afgevoerd ter vernietiging en de wasserij is ontmanteld. In het naastgelegen pand zijn twee mannen aanwezig. Ook zij zijn aangehouden. Het gaat om mannen van 26 en 43 jaar. Zij zijn na onderzoek heengezonden. De verdachten van 30 en 42 jaar zitten in de beperkingen en worden verdacht van witwassen en het vervaardigen van verdovende middelen. Datzelfde geldt voor een 47-jarige man die zondagavond in de omgeving van het pand wordt aangehouden.

Aceton

In het pand lagen alle voor een wasserij benodigde apparatuur, zoals een zogeheten blokkenpers en chemicaliën, waaronder vaten met Aceton. In een wasserij wordt cocaïne uit andere materialen onttrokken. Cocaïne wordt meestal in gangbare stoffen of materialen verwerkt, zodat ze bij transporten over de grens moeilijk traceerbaar zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding/textiel. 

Melden helpt

Heeft u ook signalen, tips of informatie over soortgelijke wasserijen in uw omgeving? Meld dit dan via de wijkagent, via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via het Team Criminele Inlichtingen (TCI): 079-345 89 99.

Bel met de politie

0900-8844

Bel met Team Criminele Inlichtingen

088 - 661 77 34