Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Beschonken bestuurder rijdt agenten bijna aan bij wegafzetting

Laatst gewijzigd op:

Nieuw-Vennep - Twee agenten zijn zondagavond 23 januari in Nieuw-Vennep bijna aangereden door een automobilist die door een wegafzetting reed. De bestuurder werd even verderop aangehouden en bleek onder invloed van alcohol te zijn. De agenten deden aangifte.

Detailopname surveillancewagen

Met een geschatte snelheid van 120 tot 150 kilometer per uur reed de 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zondagavond omstreeks 22.30 uur over de N207 in Nieuw-Vennep. De weg was ter hoogte van de kruising van de Leimuiderweg en de Drie Merenweg afgezet vanwege een brand in een paintballcentrum in Hillegom.

De verdachte ging met zijn auto door de afzetting heen en reed daarbij tussen pionnen en een politieauto door. Twee agenten werden bijna geraakt door de auto. De bestuurder werd even verderop aangehouden, hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Rijbewijs en auto in beslag genomen
De bestuurder is niet alleen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol, maar ook voor poging tot doodslag. Zijn rijbewijs en auto zijn in beslag genomen.  De verdachte zit vast en de zaak wordt onderzocht. Beide agenten deden aangifte van poging tot doodslag.

Geweld tegen politieambtenaren
De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verhoogd.