Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Dertien aanhoudingen voor woninginbraken en straatroven Rotterdam-Zuid

Gepubliceerd op:

Rotterdam - Vorige week heeft een rechercheteam dertien verdachten opgepakt voor diverse straatroven en woninginbraken in Rotterdam-Zuid. Het team deed onderzoek naar veertien zaken en kwam daarbij dertien verdachten op het spoor, waarvan er zeven minderjarig zijn.

Onderzoek in woning naar inbraak

Woninginbraken en straatroven vallen onder de categorie ‘high impact’ delicten vanwege de hoge impact die deze delicten hebben op de slachtoffers. Een vreemde die in je huis is geweest, door je spullen heen is gegaan en waardevolle en soms zeer dierbare spullen meeneemt. Het is meer dan de spullen die van je gestolen zijn, je wordt ook bestolen van het veilige gevoel dat je huis je zou moeten geven. Ook straatroven tasten het gevoel van veiligheid sterk aan. De recherche van district Zuid heeft veertien van dit soort zaken die onlangs in Rotterdam-Zuid hadden plaatsgevonden onder de loep gehouden. Het gaat om woninginbraken en straatroven, waarvan sommige met zeer ernstig geweld gepaard gingen.

 

Met een intensieve aanpak samen met andere afdelingen wisten ze dertien verdachten in het vizier te krijgen. Zeven van deze verdachten zijn minderjarig, zij zijn tussen de 14 en 16 jaar oud. De oudste verdachte is 37 jaar. De verdachten kwamen op één na allemaal uit Rotterdam. De enige uitzondering kwam uit Moerkapelle. De recherche gaat er niet vanuit dat zij als één dadergroep werkten. Het zijn losse zaken met verschillende verdachten per zaak.

 

Vorige week dinsdag, woensdag en donderdag heeft de politie in drie dagen de dertien verdachten aangehouden. Eén van deze verdachten zat al in een huis van bewaring voor een ander delict. Eén andere verdachte kwam zichzelf op het politiebureau melden voor een straatroof waarbij ook is gestoken, nadat hij had vernomen dat twee medeverdachte al waren aangehouden.

Ook u kunt helpen met de aanpak van high impact delicten. Meld het altijd als u een verdachte situatie ziet. Onthoud het signalement en geef deze zo snel mogelijk door aan de politie via 112.

Bent u ouder, leerkracht of staat u op een andere wijze in nauw contact met jongeren? Dan is er nog iets dat u kunt doen. Draagt een jongere opeens een dure tas, jas of schoenen of heeft iemand opeens een dure, nieuwe mobiel, zonder dat de jongere deze vanuit werk of zakgeld kan hebben betaald, ga dan het gesprek aan met deze jongere.