Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Puppy’s in beslag genomen

Laatst gewijzigd op:

Bergen op Zoom - Agenten hebben twee hondenpuppy’s in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat er met de papieren van de dieren gesjoemeld was.

puppy die in woning in beslag is genomen

Op een parkeerplaats aan de Holleweg hielden agenten maandag 24 januari een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij had een hondenpuppy bij zich die niet over de juiste papieren zou beschikken. Ook een woning in Bergen op Zoom is doorzocht en daar werd nog een pup aangetroffen. Ook deze is in beslag genomen omdat het paspoort mogelijk niet in orde is.  De dieren zijn opgenomen in een dierenopvang op een geheime locatie. De verkoper is ingesloten voor verder onderzoek.

Denk na als je een hond koopt

Hondenhandel ontstaat door vraag naar én aanbod van, vaak jonge, honden. Illegale hondenhandel blijft bestaan zolang het deze handelaren lukt hun honden te verkopen. De NVWA, de Landelijke Inspectie Dienst (LID) en de (dieren)politie zien erop toe dat hondenhandelaren zich houden aan wetgeving en regelgeving.


Toekomstige hondeneigenaren kunnen zelf ook veel doen om misstanden te voorkomen. Bijvoorbeeld door een hond voor aankoop te laten keuren door een dierenarts, goed navraag te doen over de herkomst van de hond en de huisvesting goed te controleren. Ook is het belangrijk dat een hond bij aankoop is gechipt én dat de verkoper het dier heeft geregistreerd. Alle tips voor het kopen van een hond staan op de puppy-checklist van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG).