Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Lugubere doodsbedreiging en een overval in Bureau Brabant

Laatst gewijzigd op:

Deurne, Helmond, Veldhoven - Vanuit de politie Oost-Brabant aanstaande maandag aandacht voor een lugubere doodsbedreiging in Bureau Brabant. Een inwoner van Deurne ontvangt niet alleen een dreigbrief, maar die wordt vergezeld van een foto van een executie om de bedreiging nog wat kracht bij te zetten. Ook reconstrueren we de overval op een sigarettenwinkel in Helmond en tonen we opnieuw beelden van een spoofing verdachte

Bureau Brabant

Doodsbedreiging
Deurne - We gaan terug naar 4 augustus van het vorige jaar. Even na twee uur ’s-nachts komt een man in beeld van een bewakingscamera op de Zilveren Maan, komend vanuit de Koninginnepage. Hij loopt een paar keer op en neer in de straat. Dan loopt hij naar de brievenbus bij een van de huizen en stopt er iets in. Hij lijkt weg te lopen maar in plaats daarvan haalt hij iets uit zijn broekzak en gooit het tegen het raam. Dan rent hij weg. Er blijkt een steen hard tegen het raam te zijn gegooid en in de brievenbus vinden de bewoners een brief met een doodsbedreiging, gericht aan de zoon des huizes. De brief wordt vergezeld van een foto van een executie. Wij willen heel graag weten wie deze dader is en wat zijn motief was voor deze daad? Wie herkent hem of heeft misschien wel een idee wat hier de achtergrond van is?

Overval sigarettenwinkel
Helmond – Dan een wat recentere zaak. Op donderdagmiddag 6 januari overval een man een sigarettenwinkel aan de Azalealaan. Hij bedreigt de eigenaresse met een pistool, of toch in elk geval met iets dat daar op leek en eist geld. Met geld uit de kassa gaat hij er dan weer vandoor via de Margrietlaan. De eigenaresse blijft getraumatiseerd door de bedreiging achter; de impact is enorm en zij heeft professionele hulp gekregen. We hebben de overval gereconstrueerd en tonen ook bewakingsbeelden. Wie (her)kent deze overvaller en zet ons op zijn spoor?

Spoofing
Veldhoven – Helaas opnieuw beelden van een verdachte van spoofing. Een inwoner van Veldhoven liet zich verleiden om zijn bankpas en bankgegevens af te geven aan een nep-bankmedewerker, waarna zijn rekening werd geplunderd. Maar banken vragen nooit of bankgegevens en zullen nooit een bankpas bij u thuis komen halen. Dus welk geloofwaardig verhaal deze oplichters ook ophangen, trap er niet in en bel meten de politie en uw bank. De man op de beelden die we laten zien wordt dus in verband gebracht met deze oplichtingspraktijken. Wie kan ons vertellen wie hij is?

Bureau Brabant wordt elke maandagavond vanaf 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot dinsdagmiddag elk uur herhaald.