Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wie weet meer over ernstige mishandeling in Zwolle?

Laatst gewijzigd op:

Zwolle - De politie is op zoek naar de bestuurder van een witte scooter na een ernstige mishandeling op de Grote Markt in Zwolle. Op woensdagavond 26 januari werd daar rond 18:30 uur een 29-jarige man uit Zwolle mishandeld. De man raakte bewusteloos en ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

UPDATE 28/01: De politie heeft donderdagavond 27 januari een 21-jarige man uit Zwolle aangehouden als verdachte in deze zaak. De man zit vast voor onderzoek. Voor dat onderzoek is de politie expliciet op zoek naar beeldmateriaal van de mishandeling. Uit gesprekken met getuigen is namelijk duidelijk geworden dat er omstanders hebben gefilmd. Deze beelden kunnen van essentieel belang zijn. Melden kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook is het mogelijk om het tipformulier onderaan dit artikel in te vullen. Daar is ook makkelijk beeldmateriaal aan toe te voegen.

Lees hieronder verder (betreft de tekst van voor de aanhouding)

Het slachtoffer zou samen met een vriend ruzie hebben gekregen met de scooterbestuurder. De aanleiding van de ruzie maakt onderdeel uit van het politieonderzoek. Het slachtoffer is tijdens de ruzie ernstig mishandeld.

Aanknopingspunten

Duidelijk is dat de scooterbestuurder na het incident vanaf de Grote Markt via de Oude Vismarkt uiteindelijk het Gasthuisplein op is gereden.

^SV 2022040148