Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man (29) aangehouden bij woning politica

Gepubliceerd op:

Den Haag - De politie kreeg woensdagavond 5 januari rond 20:00 uur een melding van een bedreigende situatie bij de woning van D-66 leider Sigrid Kaag. Een groep personen zou in de straat de openbare orde verstoren. Een van hen had een grote brandende fakkel bij zich en stond pal voor de woning. Deze man, een 29-jarige Amsterdammer, is door agenten aangehouden.

surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, voorkant, motorkap, close-up, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Er werd door een persoon een livestream gedeeld van dit incident. De man met de fakkel schreeuwde intimiderende en beledigende teksten richting Kaag en haar gezinsleden. De filmer filmde ook via een zijruit in de woning. De beelden daarvan zijn veiliggesteld.

Kaag deed aangifte van de intimiderende en bedreigende situatie. De 29-jarige verdachte zit nog vast en wordt vrijdag 7 januari voorgeleid aan een rechter-commissaris. Het afgelopen jaar is de aangehouden verdachte meerdere keren aangehouden voor verschillende strafbare feiten.