Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee Vlaardingers aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen

Gepubliceerd op:

Vlaardingen - De politie heeft dinsdag 4 januari twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht te hebben gefraudeerd met vaccinatiebewijzen. Het tweetal verkocht vaccinatiebewijzen, zonder dat mensen daadwerkelijk een prik kregen.

fraude vaccinatiebewijs

Een anonieme tip leidde naar de twee 28-jarige mannen uit Vlaardingen. Wie bereid was een flink geldbedrag van tussen de 300 en 800 euro te betalen kreeg een vaccinatiebewijs, zonder op de priklocatie te verschijnen. De persoonsgegevens werden vervolgens verwerkt in het registratiesysteem, waardoor het mogelijk was om een QR-code te ontvangen en te gebruiken, terwijl men dus niet gevaccineerd was. Eén van de twee verdachten werkte bij de GGD. Zijn contract bleek al voor zijn aanhouding niet verlengd.

Verder onderzoek
Politie en Openbaar Ministerie zetten het onderzoek naar de fraude voort en kijken daarbij ook naar hoeveel mensen valse vaccinatiebewijzen kochten en wie dat zijn. De aangehouden mannen zijn donderdag voorgeleid bij de rechter commissaris en blijven langer vastzitten.