Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee dieven aangehouden door melding alerte burger

Gepubliceerd op:

Barneveld - Op donderdag 6 januari heeft de politie een 28-jarige man uit Zwolle en een 23-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal. De politie kreeg een melding van een alerte burger waarop de mannen op heterdaad konden worden aangehouden.

Aanhouding

Rond 21.45 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen zich verdacht zouden ophouden bij een school aan de Rietberglaan in Barneveld. De mannen zouden met kliko’s naar buiten zijn gelopen. Agenten zijn meteen ter plaatse gegaan en hebben de twee mannen staande gehouden. Na controle bleek dat er in de kliko’s meer dan 80 laptops zaten. De mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal en zitten nog vast.

Verdachte situatie? Bel 112!

Vaak kan de politie een heterdaad aanhouding verrichten dankzij alerte getuigen of omwonenden die een verdachte situatie doorgeven aan de politie, op het bureau of via 112. De politie is heel erg blij met dit soort meldingen! Helaas merkt de politie ook dat de drempel om 112 te bellen bij een verdachte situatie bij veel mensen erg hoog is. Onder de noemer ‘112, daar vang je boeven mee’ benadrukt de politie regelmatig hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. Daar waar mogelijk gaat de politie er dan meteen op af.

2022010200AC