Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Jongeman (17) beroofd op IJburg

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Een 17-jarige jongen is in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 januari 2022 op de IJburglaan mishandeld en beroofd van zijn persoonlijke eigendommen. Een onderzoek is ingesteld en daarin is de politie op zoek naar getuigen van de straatroof.

Het slachtoffer rijdt rond 1.45 uur op de IJburglaan, ter hoogte van Steigereiland, als hij wordt klemgereden. Hij wordt door meerdere mannen vastgepakt en geslagen. De daders rijden vervolgens weg in een Volkswagen up met zijn persoonlijke eigendommen. Het slachtoffer houdt aan de beroving lichte verwondingen over.

Korte tijd later zien agenten het bij de beroving betrokken voertuig rijden. De bestuurder krijgt op de Diemerpolderweg in Diemen een stopteken. Hij en drie andere inzittenden worden aangehouden en zitten vast voor verhoor.

Getuigen
De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en komt ondanks de vier aanhoudingen graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.