Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Productielocatie GHB in woning Breda

De politie heeft afgelopen week in een woning aan het Frans Heijlaertsplein een laboratorium voor de productie van GHB aangetroffen. Verder werd onder meer 25 kilo aan grondstof in beslag genomen. De 29-jarige bewoner krijgt een proces-verbaal

vaten GHB productie

De politie besloot woensdag 5 januari een controle in een woning aan het Frans Heijlaertsplein in te stellen omdat er de afgelopen zes weken over het pand maar liefst twaalf overlastmeldingen zijn binnen gekomen. De agenten hadden het vermoeden gekregen dat de bewoner zelf GHB produceert en gebruikt en dat daarvoor ook bezoekers langs komen.

Vaten en chemicaliën
Een tapijt op de eerste verdieping was aangetast en uitgebeten door een agressieve vloeistof. In de slaapkamer stond een roestvrij stalen kookpan met daarin circa tien liter van een zurige vloeistof. Ook stond er een RVS-pan met daarin een doorzichtige vloeistof. Verder werden er een flesje met GHB, jerrycans, verpakkingen natriumhydroxide  en petflessen aangetroffen. De politie maakt van de bevindingen een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente Breda.