Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Tiener beschoten in Vlissingen

Een tiener is vrijdagmiddag 15 juli ter hoogte van de Vrijgang beschoten. Hij raakte gewond aan zijn been en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De politie is een onderzoek gestart en zoekt de dader.

afzetlint

De jongen liep rond 15.00 uur met een vriend richting de kermis aan de Jan Weugkade. Met een groep jongeren gingen zij vervolgens weg, nadat er mogelijk een ruzie zou hebben plaatsgevonden. Op de Vrijgang kwam de tiener oog in oog te staan met drie jongens. Een van hen had een vuurwapen in zijn hand. De jongen probeerde weg te rennen, maar werd tijdens deze vluchtpoging beschoten. Hij werd geraakt in zijn been. Ondanks de pijn, wist hij even verderop hulp in te schakelen. De gealarmeerde politie deed direct onderzoek, maar de schutter bleek gevlucht. Het slachtoffer is behandeld in het ziekenhuis en deed aangifte. Waarom er op de tiener werd geschoten is niet bekend, hier doet de politie onderzoek naar.

Weet u meer?

De politie is op zoek naar mensen die meer over dit incident weten. Weet u wat de aanleiding van deze schietpartij was? Heeft u iets gezien wat van belang kan zijn voor het onderzoek? Weet u wie deze schutter is? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800–7000). U kunt ook digitaal uw informatie doorgeven door een tipformulier in te vullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2022185482.