Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vechtersbazen op de A58 krijgen proces-verbaal

Laatst gewijzigd op:

Sint Willebrord - Tegen twee automobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt wegens artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Zij gedroegen zich zodanig dat er gevaar voor andere weggebruikers ontstond. De twee waren verwikkeld in een vechtpartij midden op de A58.

politie

Na de afslag Sint Willebrord, ongeveer ter hoogte van Roosendaal, ontstond een kop-staart-aanrijding tussen de twee auto’s. Volgens verklaringen remde de voorste auto met als bestuurder een 50-jarige man uit Baarle-Nassau, nadat hij een auto van de weg had proberen te drukken. De auto die achter hem reed, botste vervolgens achterop de eerste auto. De bestuurder van de voorste auto zou zijn uitgestapt en tegen het raam van de auto achter hem hebben geslagen. De bestuurder van de tweede auto, een 21-jarige man uit Moerstraten, zou vervolgens zijn uitgestapt en de bestuurder van de voorste auto bij zijn keel hebben gegrepen. Daarna ontstond een worsteling tussen de twee automobilisten.

Door meerdere getuigen werd de vechtpartij gemeld bij de politie. Door de vechtpartij ontstond een file op de snelweg.

De processen-verbaal worden met een officier van justitie gedeeld. Deze neemt een besluit over de verdere afhandeling van de zaak.