Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding na steekincident Duiven

Gepubliceerd op:

Duiven - De politie heeft woensdagochtend een 17-jarige jongen uit Zevenaar aangehouden na een steekincident in Duiven, afgelopen maart. Een 16-jarige jongen uit Duiven raakte daarbij gewond.

Het incident vond op maandagavond 14 maart plaats aan de Visserlaan in Duiven, dichtbij het station. Er werd vanzelfsprekend direct een onderzoek opgestart. Ook werd er aandacht gevraagd voor de zaak in het opsporingsprogramma BureauGLD van Omroep Gelderland.

Messen en jongeren

Helaas komt de politie met enige regelmaat messen tegen bij jongeren. Met het dragen van een mes nemen zij een groot risico om het wapen ook daadwerkelijk te gaan gebruiken, met alle gevolgen van dien. De aanpak ervan heeft dan ook prioriteit. Wijk- en jeugdagenten spelen een cruciale rol in het gesprek met jongeren, maar ook worden er landelijk speciale inleveracties op poten gezet. 

Verdachte vast

De aangehouden jongen zit vast en het verdere onderzoek naar de zaak loopt. Beschik je over relevante informatie en heb je nog niet met de politie gesproken? Neem dan alsnog contact op via 0900-8844.

^SV 2022112909