Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overval op hotel aan de Lindengracht

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - In de nacht van dinsdag op woensdag hebben drie mannen rond 3.30 uur een gewapende overval gepleegd op een hotel aan de Lindengracht. De recherche is op zoek naar getuigen.

Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen

Rond 3.30 uur kwamen de drie mannen het hotel binnen en bedreigden de hotelmedewerker en een aanwezige gast met een vuurwapen. Ook werd de hotelmedewerker met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen. Hij had lichte verwondingen en is ter plekke nagekeken door een ambulance.
De drie verdachten zijn met een buit gevlucht in een voertuig richting IJburg. Op de Eva Besnyöstraat zijn ze vermoedelijk uitgestapt. Dit is tussen 3.30 en 4.00 uur geweest. Deze auto is in beslag genomen voor onderzoek.
De politie heeft een zoekslag gemaakt in de omgeving van de Eva Besnyöstraat, maar de verdachten werden niet aangetroffen.

Getuigen en beeldmateriaal gezocht
De recherche doet onderzoek naar de overval en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u in de omgeving van de Eva Besnyöstraat iets opvallends gezien tussen 3.30 en 4.15 uur? Of heeft u rond het moment van de overval iets opvallends gezien op de Lindengracht? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij onderstaand registratienummer. Of vul onderstaand tipformulier in.
Ook beeldmateriaal (bijvoorbeeld dashcambeelden van geparkeerde auto’s) van de omgeving Lindengracht en Eva Besnyöstraat is erg welkom. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze dan gemakkelijk via het tipformulier.
2022122853