Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Acht aanhoudingen na aantreffen drugslab

Gepubliceerd op:

Arnhem - De politie heeft dinsdagmiddag acht verdachten aangehouden na de vondst van een drugslab aan de Conradweg in Arnhem. Het betrof een groot, professioneel ingericht drugslab waar vermoedelijk methamfetamine werd geproduceerd.

logo

De aangehouden verdachten zijn mannen in de leeftijd van 35 tot 67 jaar oud. Voor de aanhoudingen in het bewuste pand werd een arrestatieteam ingezet. Specialisten van onder meer de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben onderzoek verricht.

Chemicaliën en giftige stoffen

Een drugslab brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn niet te overzien. Niet enkel de productie van synthetische drugs, maar ook de opslag van de chemicaliën die nodig zijn, is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur, wat gevaarlijk is voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle gevolgen van dien.

Meldingen van groot belang

Heb je het vermoeden van een drugslab in je omgeving? Of ander soort criminaliteit? Meld dit altijd bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder.

Melden mag altijd en kan laagdrempelig. Agenten kunnen uitzoeken of uw vermoedens kloppen. Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur, of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in uw omgeving, vind u op deze speciale themapagina van de politie.

Onderzoek loopt

Het verdere onderzoek naar het drugslab in Arnhem loopt. De acht verdachten zitten vooralsnog vast voor dat onderzoek.

^SV 2022238693