Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Explosie Aart van der Leeuwstraat; politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Weesp - In de vroege ochtend van donderdag 30 juni heeft een explosie plaatsgevonden bij een portiekflat aan de Aart van der Leeuwstraat. Hierbij raakte niemand gewond, maar ontstond wel veel schade aan het gebouw.

Rond 03.50 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal en alarmeerde de politie. Al vrij snel werd de gearriveerde politieagenten duidelijk dat iets tot ontploffing was gebracht. De TEV (Team Explosieven Verkenning) en EOD (Explosieven Opruimingsdienst) kwamen ter plaatse en constateerden dat er geen verder explosiegevaar was. De Districtsrecherche en Forensische Opsporing werden eveneens ingeschakeld om onderzoek te doen op het plaats delict. Wat er exact tot ontploffing is gebracht en door wie, maakt onderdeel uit van het onderzoek.

Getuigen en beelden gezocht 
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord in de Aart van der Leeuwstraat of de omgeving daarvan? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Geef dit dan door aan de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij altijd onderstaand registratienummer. Beelden kunnen ook een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek. Beschikt u over relevante camerabeelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

2022135204