Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Grootschalig onderzoek naar drugs en vuurwapens

Gepubliceerd op:

Arnhem - Op meerdere locaties in en rond Arnhem zijn vandaag doorzoekingen gedaan in een onderzoek naar productie en handel van drugs, vuurwapens en witwassen. Zes personen zijn aangehouden. Ook zijn meerdere vuurwapens, auto’s, goederen en administratie in beslag genomen.

Het onderzoek is gestart na onderschepte cryptocommunicatie. Na de grootscheepse actiedag van vandaag gaat het onderzoek verder.

Doorzoekingen

Bij de actiedag zijn naast politie en OM ook belastingdienst, douane en defensie betrokken. Ook heeft het Landelijk Team Specialistische Doorzoekingen geholpen met honden die speuren naar verdovende middelen, vuurwapens en geld.

Locaties

De zes mannen die zijn aangehouden zijn in de leeftijd van 31 tot en met 50 jaar en zijn afkomstig uit Arnhem.

Naast woningen en bedrijfspanden in Arnhem zijn woningen en bedrijfspanden doorzocht in Lathum en Amsterdam. Op meer dan 25 locaties zijn invallen en doorzoekingen gedaan.

Ondermijning

Bij drugs- en vuurwapencriminaliteit spreken we over ondermijning. Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs ontregelt. Je kunt ondermijning zien als het constante gebeuk van georganiseerde criminaliteit (onderwereld) op onze samenleving (bovenwereld).

^MvS

Foto van de actie in Arnhem