Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht van ramkraak in Breda

Laatst gewijzigd op:

Breda - Dinsdag 15 maart vond er rond 04:35 uur een ramkraak plaats in de Eindstraat in Breda. Met een voertuig zijn twee winkelpanden beschadigd. Dinsdagochtend hield de politie in Duiven vijf verdachten aan voor de betrokkenheid bij de ramkraak. De verdachten zitten vast en worden verhoord.

logo vest

De politie ontving dinsdag 15 maart rond 04:35 uur een melding dat er zou worden ingebroken in de Eindstraat. Ter plaatse zagen politieagenten een voertuig voor twee panden, waarvan de gevels waren vernield, staan. Uit eerste onderzoek is gebleken dat het voertuig op beide panden inreed en daarmee de puien van beide panden vernielde. Bij de ramkraak waren minstens vier daders betrokken, die met een ander voertuig de Eindstraat uit vluchtten. Onderzoek moet uitwijzen of er iets is buitgemaakt en wat er dan is buitgemaakt. Diezelfde nacht, in een tijdsbestek van een uur, zijn ook de ruiten van een winkel in de Nieuwstaat vernield. De politie vermoedt dat deze vernieling is gepleegd door dezelfde dadergroep.

Onderzoek

Politiemensen zijn vannacht direct een onderzoek gestart naar de mogelijke daders. Zo is de auto die achter is gebleven in beslag genomen. Vandaag doen rechercheurs van Forensische Opsporing sporenonderzoek in en rondom beide winkels, vindt er een buurtonderzoek plaats en worden camerabeelden bekeken. Voor het onderzoek komt de politie ook graag in contact met mensen die mogelijk getuige zijn geweest of meer informatie hebben over de ramkraak. Bel de politie via 0900-8844 of bel  Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Geef tijdens het gesprek aan dat je belt over zaaknummer 2022066312.

UPDATE

Politiemensen hebben dinsdagochtend 15 maart in Duiven (Gelderland) vijf mannen aangehouden voor de ramkraak die eerder diezelfde nacht plaatsvond in Breda. De verdachten, allen afkomstig uit Roemenië, zijn tussen de 22 en 37 jaar oud. Ze zitten vast in het politiecellencomplex en worden door politiemensen verhoord.