Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vijf verdachten aangehouden na vondst drugslab Odiliapeel

Gepubliceerd op:

Odiliapeel - Woensdagavond rond 22.40 uur kwam er een melding binnen over een sterke chemische geur bij een woning in Odiliapeel. Politieagenten ontdekten vervolgens een drugslab. Vijf verdachten zijn aangehouden.

Aanhouding

Drugslab
Laat op woensdagavond is er een melding gedaan van een sterke chemische geur bij een woning. De agenten doorzochten het hele pand en stuitten op duizenden liters chemicaliƫn. Vermoedelijk is dat gebruikt bij het maken van synthetische drugs. De Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) doet vandaag verder onderzoek en dan zal blijken om welke stof het precies gaat.

Aanhoudingen
De politie pakte woensdagavond meerdere mensen op die op dat moment bij de woning waren. Het gaat om vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 38 tot 51 jaar. Vier van de vijf verdachten komen uit Odiliapeel. Een van hen heeft geen vaste woon- en verblijfplaats.

Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u hier: https://www.politie.nl/themas/aantreffen---vermoeden-drugslab.html#alinea-title-hoe-te-handelen-bij-aantreffen-van-een-mogelijk-drugslab.