Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen ernstig verkeersongeval gezocht

Gepubliceerd op:

Den Haag - De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een verkeersongeval tussen een voetganger en een scooterrijder op het Spui. Het ongeval vond woensdag 16 maart rond 21.21 uur plaats. Bij het ongeval raakte een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zwaargewond. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis. Over de toedracht is nog veel onduidelijk.

Getuigen gezocht

Het ongeval gebeurde op het Spui ter hoogte van de Primark. Zowel de voetganger als de scooterrijder raakten daarbij gewond. De voetganger ligt nog in het ziekenhuis. De 19-jarige scooterijder is inmiddels weer thuis en is als verdachte gehoord in het onderzoek. Over hoe de aanrijding is gebeurd, bestaat nog veel onduidelijkheid. Het gebied is als een voetgangersgebied aangemerkt, maar het is toegestaan voor fietsers en snorscooters om daar te rijden.

Specifieke getuige gezocht
Uit camerabeelden bleek dat het slachtoffer vlak voor het ongeval gebeurde enige tijd in gesprek was met een tot nu toe onbekend gebleven fietser. Wij zijn op zoek naar deze fietser, mogelijk kan hij meer duidelijkheid geven. Verder was op de camerabeelden te zien dat verschillende andere mensen na het ongeval te hulp schoten. Echter tot nu toe heeft nog niemand zich als getuige gemeld. Heeft u het ongeval zien gebeuren of heeft u het slachtoffer geholpen of bent u die fietser, dan komen wij graag met u in contact.