Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie heeft beet in onderzoek naar daders plofkraak Hilversum

Laatst gewijzigd op:

Hilversum - Donderdag 5 november 2020 leverde een plofkraak in Hilversum veel schade op aan de geldautomaat waarop de plofkraak is gepleegd en aan naastgelegen winkels. Het politieonderzoek naar de mogelijke verdachten leverde deze week een grote doorbraak op.  Twee mannen die in verband worden gebracht met het plegen van dit misdrijf zijn maandag 21 maart j.l. aangehouden.

Aanhouding stockfoto

De plofkraak aan de Kapittelweg In Hilversum werd op 5 november 2020 rond 02.30 uur gepleegd. Getuigen hoorden meerdere harde knallen en zagen de vermoedelijke daders vervolgens op een scooter vluchten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft diezelfde nacht op de plek waar de plofkraak is gepleegd nog een achtergelaten explosief onschadelijk gemaakt. De plofkraak zorgde destijds voor een grote ravage in de straat.

Zoektocht naar mogelijke daders
De politie kwam na uitgebreid rechercheonderzoek twee mogelijke daders op het spoor. De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit Amsterdam en in de leeftijd van 32 en 28 jaar oud.  De verdachten zitten momenteel nog vast. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanvullende aanhoudingen niet uit. 

Bel 112
Plofkraken zijn zeer gevaarlijk voor bewoners en omwonenden van de getroffen panden. Zowel de explosie als instortingsgevaar daarna leveren veel gevaar en schade op. Vaak zijn de daders erg snel uit zicht en moeilijk op te sporen. Bij verdachte situaties bij pinautomaten of huizen en winkels mag direct 112 gebeld worden. Hiermee kunnen we mogelijk plofkraken voorkomen of verdachten op heterdaad aanhouden.