Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Overval op Mark Gillis en zware mishandeling Den Bosch in Bureau Brabant

In de uitzending van Bureau Brabant van maandag 28 maart besteden we met uitgebreid aandacht aan de gewelddadige overval op Mark Gillis, bekend van het TV-programma ‘Massa is Kassa’. Maar ook vragen we uw hulp bij een zware mishandeling in Den Bosch, waarbij de verdachte een man én een vrouw bewusteloos slaat.

Overval op Mark Gillis in Ommel
Op zondag 7 november rond drie uur ’s-nachts wordt Mark Gillis, bekend van de real life serie Massa is Kassa, bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel met geweld overvallen door meerdere daders. Mark wordt stevig mishandeld, vastgebonden en zelfs met pepperspray en een taser bewerkt. De daders waren op zoek naar een kluis die er echter niet is. Uiteindelijk gaan ze er vandoor met wat geld, een dure zonnebril en horloges. Rond de tijd van de overval zagen getuigen een witte bestelbus over het park rijden. Waren dit de daders? Of zouden de inzittenden juist belangrijke getuigen kunnen zijn? Wij horen het graag!  Wij tonen in de uitzending beelden van het incident. Wie herkent de daders of heeft een vermoeden? Ook delen we de laatste stand van zaken van het onderzoek. Want er zijn ontwikkelingen!

Man slaat man en vrouw bewusteloos
Kort na middernacht op zaterdag 16 oktober vorige jaar, loopt een woordenwisseling nabij een café aan de Kruisstraat flink uit de hand. Een man slaat daar met volle kracht niet alleen een man, maar ook een vrouw bewusteloos. Excessief geweld. De dader lijkt al zijn kracht in de klappen te stoppen. De vrouw houdt een hersenschudding aan de klap over. De dader gaat er na zijn daad vandoor en wij willen heel graag weten wie hij is. Wij laten beelden van het incident zien en hopen dat er iemand is die hem herkent. Deze man mag hiermee niet wegkomen. Meld het ons als u een vermoeden heeft wie het is.

Diefstallen bij zorginstellingen
We laten beelden zien van een man die bij zorginstellingen in Grave, Zeeland en Veghel diefstallen pleegt. Wie herkent hem?

Cybercrime
Een geval Whatsapp fraude in Eersel. Een 79-jarige vrouw kreeg een appje, waarvan zij dacht dat het van haar zoon was. Of zij haar bankpas en scanner aan iemand mee wilde geven. Zo gezegd, zo gedaan. Maar het appje was niet van haar zoon. Niet lang daarna was de rekening geplunderd. We tonen beelden van iemand die in Den Haag met de pinpas geld opnam. Weet u wie het is?

Bureau Brabant wordt elke maandag vanaf 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en wordt daarna tot en met dinsdagmiddag elk uur herhaald.