Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Dienst Landelijke Recherche treft in onderzoek enorme hoeveelheid wapens aan

Laatst gewijzigd op:

Alphen aan den Rijn - In een schuur in een woonwijk in Alphen aan den Rijn vond de politie donderdagochtend een groot wapenarsenaal. Het gaat om 22 handvuurwapens, 22 automatische wapens waaronder scherpschuttergeweren en vier antitankwapens.

Wapenvondst Alphen aan den Rijn

Na doorzoeking van de schuur vonden rechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche, onderdeel van de Landelijke Eenheid, een groot arsenaal aan wapens en munitie. De wapens waren verpakt in plastic en in sporttassen. Forensische Opsporing van de Landelijke Eenheid heeft de wapens voorzichtig uit de schuur gehaald om ze veilig te stellen voor sporen en om ze veilig te kunnen vervoeren. Het gaat om handvuurwapens, precisiewapens, automatische wapens en semiautomatische wapens en tassen vol met bijbehorende munitie. Sommige wapens waren doorgeladen. Ook werden er vier antitankwapens (bazooka’s) aangetroffen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om deze veilig te stellen.

Aanpak criminele machtsstructuren

Een deel van de woonwijk was gisteren afgesloten voor politieonderzoek. In de loop van de avond is het gebied weer vrijgegeven. Het verdere onderzoek richt zich op de criminele machtsstructuur achter de wapenopslagplaats. De politie heeft de zaak in onderzoek. De aanpak van criminele machtsstructuren heeft bij de Dienst Landelijk Recherche van de Landelijke Eenheid en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie hoge prioriteit.

Woordvoering: Landelijke Eenheid

Wapens uit het arsenaal dat donderdag is aangetroffen (1)
Wapens uit het arsenaal dat donderdag is aangetroffen (2)
Wapens uit het arsenaal dat donderdag is aangetroffen (3)
Wapens uit het arsenaal dat donderdag is aangetroffen (4)
Wapens uit het arsenaal dat donderdag is aangetroffen (4)